Diner Menu

  • Tzatziki is een traditioneel Grieks bijgerecht, dat bereid wordt met Griekse yoghurt, knoflook, geraspte komkommer en olijfolie. Vaak worden er ook kruiden zoals dille, peterselie of munt aan toegevoegd.

    5,00
  • Tarama wordt ook wel eens de Griekse kaviaar genoemd daar deze gemaakt wordt van viskuit. Taramosalata is een voorgerecht uit de Griekse en Turkse keuken. Tarama betekent zoveel als 'gerecht gemaakt van viskuit'. In Griekenland spreekt men ook vaak van Tarama als men Taramosalata bedoelt.
    5,00
  • Pikilia is eigenlijk het koude gedeelte van onze verschillende mezze schotels. Deze bestaat uit verschillende traditionele Griekse koude starters zoals Tzatziki, Tarama, Melinzano Salata (aubergine), Panzaria Salata (rode biet), allemaal huisgemaakt, Feta, olijven etc...  
    14,50
  • Traditionele olijven uit Kreta.
    5,00
  • Opgeklopte Feta kaas met paprika en rode pittige pepertjes.
    5,50
  • Feta is een Griekse kaas die behoort tot een familie van witte kazen waartoe ook bijvoorbeeld beyaz peynir, sirene en telemea behoren. De kaas wordt gemaakt van schapenmelk, eventueel aangevuld met geitenmelk. Er bestaan ook op feta gelijkende kazen op basis van koemelk.  
    6,00
  • Dolmadakia, dolma of dolmades zijn gevulde wijnbladeren of gevulde druivenbladeren. Een traditioneel Griek gerecht. De vulling kan bestaan uit zowel rijst als gehakt. Wij kozen voor rijst.
    8,00
  • Hard gebakken brood met tomaat & Feta.
    5,00
  • Traditionele Griekse boerensla met tomaat, komkommer, rode ui, paprika, olijven en feta kaas.

    10,00
  • Komkommer sla met tomaat en olijven, afgewerkt met olijfolie.
    8,00